EASA DAY 014 | Workshop Tetra Kite | Prezentare Symbioza



Pe data de 28 martie 2014, va avea loc, în cadrul UAUIM, București - atelierul G4, un atelier de construcție experimentală TETRA KITE și prezentarea școlii de vară European Architecture Students Assembly 2014 - Symbioza, Veliko Tarnovo - Bulgaria.


Program:

✖ 9.00 - 18.00, G4 - Find Your Way to Fly : Atelierul experimental Tetra Kite propune amplasarea unei instalații temporare ușoare pe terasa UAUIM.
Aceste zmee sunt alcătuite din structuri modulare de tip tetraedru și, deși structura acestora poate părea fragilă, modul de alcătuire le oferă o rezistență deosebită, dar și o mare capacitate de zbor. Procesul de construcție va fi completat de prelegeri tematice, în legătură cu tectonicitatea în arhitectură, modalități de realizare a instalațiilor ușoare și prezentarea unor exemple similare, precum structurile executate de Alexander Graham Bell.
coord. Iulia Cucu, Ciprian Făcăeru
* concept inspirat de Artez [https://www.behance.net/artez_ps ]

! Pentru înscriere la workshop, va rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: easaromania@gmail.com - în care să specificați numele, facultatea, anul de studiu și un număr de telefon de contact, până pe data de 26 martie.

✖ 18.30, G4 - Prezentarea activității European Architecture Students’ Assembly și a școlii de vară Symbioza, care va avea loc în perioada 19 Iulie - 3 August 2014 în Veliko Tarnovo, Bulgaria [http://www.symbioza.bg/]

* 2 săptămâni, 40 de workshopuri interdisciplinare, 500 de studenți la arhitectură din toată lumea de până la 50 de naționalități*

- Înscrieri preliminare
- Povești și discuții cu participanții din trecut
- Participant pack: http://issuu.com/easa.bulgaria/docs/easa_participants_pack_screen


----


✖ Momentul 0 al EASA a fost în anul 1981, când, în contextul revoltelor masive din Anglia, studenții arhitecți din Liverpool și-au chemat colegi din toate celelalte țări europene să îi ajute la formularea unor soluții pentru orașul lor. De atunci, în fiecare vară, în altă parte a Europei, până la 500 de studenți și tineri arhitecți se întâlnesc pentru 2 săptămâni de workshopuri, conferințe, dezbateri, rezultând într-o tabără intensivă de arhitectură și schimb intercultural.
La început făcând parte din zona underground a evenimentelor arhitecturale, European Architecture Students Assembly s-a metamorfozat de-a lungul timpului, ajungând să fie o comunitate bine organizată, având reguli și norme proprii, însă în care experimentarea, schimbarea permanentă și educația non-formală joacă un rol cheie.